Maak jóuw studiekeuze!

> Is de studiekeus die je gemaakt hebt, de juiste?

> Of heb je nog geen idee welke studie te kiezen?

 

Natuurlijk wil je de studie doen waar je blij van wordt, die aansluit bij je interesses en waar je je verder in kunt ontwikkelen. Het liefste dat je wilt is een studie waar je plezier in hebt en waar je gemotiveerd voor bent om mee te beginnen, waardoor je automatisch hogere cijfers behaalt.

 

Dit is helaas niet altijd het geval en redenen hiervoor kunnen zijn:
• Uit de beroepskeuzetesten die je hebt gemaakt komen geen concrete beroepen
• Je denkt erover een brede studie te doen zodat je nog alle kanten op kunt
• Je denkt dat je een keuze moet maken voor de rest van je leven
• Er is zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet
• Je omgeving heeft bepaalde verwachtingen van jou

 

Met bovenstaande problemen ben ik zeer bekend, vanuit mijn eigen ervaring sinds mijn puberteit en ik zie het bij jongeren in mijn omgeving.  Ik  merk dat veel jongeren worstelen met hun studiekeuze en hoe lastig ze het vinden om erachter te komen wat ze ‘echt’ willen en ondersteuning kan dan erg fijn zijn. Daarom bied ik begeleiding bij het maken van keuzes. Zodat jongeren de studie kunnen gaan doen die op dit moment bij ze past.

 

Ik doe dit op verschillende manieren:

Programma ‘Maak jóuw studiekeuze

Ik leer je tijdens het studiekeuze programma stap voor stap wat er voor nodig is voor jou om de juiste studiekeuze te maken. Je krijgt de motivatie voor jouw keuze helder. Je ontdekt welke kwaliteiten en talenten je hebt en wat je interesses zijn. Je onderzoekt welke mogelijke studies bij jou passen. En dan onderneem je actie. Je maakt een studiekeuze die aansluit bij je interesses en persoonlijke eigenschappen en hierdoor is de kans groter dat je je studie succesvol afrondt. Je leert bewust te kiezen en daar zal je je verdere leven plezier van hebben.

Meer over het programma ‘Maak jóuw studiekeuze’.

 

Korte studiekeuze training

Na het volgen van de korte studiekeuzetraining heb je duidelijk wat je interesses zijn en wat bij je past. En welke stappen te zetten om een keuze te kunnen maken.

Meer over de korte studiekeuze training

 

“Goed, alles ging rustig aan en niet met te grote stappen van het een naar het ander.”

D. (17 jaar)

 

” Handige hulp bij het zoeken van een studie, alles wordt meegenomen in je besluit, zodat de beste keuze gemaakt kan worden.” S. (18 jaar)

 

“Goede begeleiding, ik weet veel beter wat ik wil en wat er bij me past.” B. (17 jaar)

Worstdijk 1

8374 EP Kuinre

M. 06-10768745

info@studieacademie.nl

KVK 53743016