Jóuw studiekeuze

Bij het maken van een studiekeuze zijn veel invloeden die meespelen. Hoe maak je een eigen keuze? Vooral door te kijken naar waar jouw interesses liggen en waar je passie voor hebt. Wat vind je leuk om te doen, waar heb je plezier in? Wat vond je als kind leuk om te doen? Blijf dicht bij jezelf, onderzoek wat je kwaliteiten, talenten, capaciteiten en persoonlijke eigenschappen zijn. Andere zaken die bijvoorbeeld kunnen meespelen bij het maken van een keuze zijn of je met je handen wilt werken, praktisch gericht bent of meer theoretisch. Werk je graag binnen of buiten? Alleen of samen met anderen in een team?

 

Wat soms gebeurt is dat vrienden een bepaalde studie gaan doen en dat je dat ook wel leuk lijkt. Of je bent goed in bepaalde vakken op school en je zoekt daar een studie bij. Dit heb ik zelf gedaan toen ik na de havo een studiekeuze ging maken. Een aantal jaren later toen ik aan het werk was kwam ik erachter dat mijn interesses ergens anders lagen. En toen ben ik een andere richting op gegaan.

 

Door werk te doen of een studie te volgen die aansluit bij je interesses en persoonlijke eigenschappen heb je meer plezier in wat je doet en zal je werk of het leren tijdens de studie makkelijker gaan.

 

Lees ook mijn andere blogs:

Tips voor het onthouden van leerstof

Focus

Resultaten toetsweek

Invloeden van buitenaf

Jongeren komen tijd te kort

10 tips voor de voorbereiding op je examens

 

Tip 1 voor ouders bij maken studiekeuze

Tip 2 voor ouders bij maken studiekeuze

Tip 3 voor ouders bij maken studiekeuze

Tip 4 voor ouders bij maken studiekeuze

Tip 5 voor ouders bij maken studiekeuze

Worstdijk 1

8374 EP Kuinre

M. 06-10768745

info@studieacademie.nl

KVK 53743016