Resultaten toetsweek

Hoe is je toetsweek gegaan? Of misschien zit je er nog midden in. Misschien heb je sommige cijfers al terug gekregen? Voel je je hier blij, boos of verdrietig bij?

 

Als je allemaal voldoendes gehaald hebt ben je waarschijnlijk blij of misschien had je nog wel hogere cijfers willen halen. Het kan ook zijn dat je onvoldoendes gehaald hebt, dit is niet leuk.

 

Sommigen raken dan gefrustreerd, geïrriteerd of worden boos. Hoe ga je hier mee om? Belangrijk bij emoties is dat ze er mogen zijn. Zodra je ze weg wilt hebben krijg je er ‘last’ van. Stel je eens voor dat je een bal onder water wilt houden, op een gegeven moment floept die omhoog. Zo is het ook met emoties, ze willen er een keer uit. Als je ze gaat onderdrukken of negeren dan gebeurt dat vaak op een moment dat je dit niet wilt. Wat helpt is erover praten met je ouders of iemand wie je kunt vertrouwen. Zeg hoe erg je er van baalt en dat je je er rot over voelt. En ook als je blij bent met de resultaten van de toetsweek is het fijn om dit te delen.

 

Nadat je er bij stil gestaan hebt wat je voelt en erover gepraat hebt is het ook belangrijk om weer even je gedachten te verzetten en iets anders te gaan doen. Iets wat je leuk vindt. Hier krijg je weer nieuwe energie van.

 

Probeer te achterhalen wat de reden is dat je een onvoldoende gehaald hebt. Had je wel goed geleerd en viel het resultaat tegen. Of had je niet geleerd. Of had je wel goed geleerd maar niet goed toegepast of heb je slordig gewerkt. Dan weet je wat je de volgende keer anders kunt aanpakken of waar je hulp bij kunt vragen.

 

Volgende toetsweek een nieuwe kans om de resultaten te verbeteren. Begin nu al door het bijhouden van je huiswerk als je dit nog niet deed. Dit scheelt leerwerk vlak voor de toetsweek doordat je de leerstof al een keer geoefend hebt.

 

Lees ook mijn andere blogs:

Tips voor het onthouden van leerstof

Focus

Invloeden van buitenaf bij het maken van een studiekeuze

Jóuw studiekeuze

Jongeren komen tijd te kort

10 tips voor de voorbereiding op je examens

 

Tip 1 voor ouders bij maken studiekeuze

Tip 2 voor ouders bij maken studiekeuze

Tip 3 voor ouders bij maken studiekeuze

Tip 4 voor ouders bij maken studiekeuze

Tip 5 voor ouders bij maken studiekeuze

Worstdijk 1

8374 EP Kuinre

M. 06-10768745

info@studieacademie.nl

KVK 53743016